Barnebarn kjører Hitachi ZX160LC-7 og svigersønn kjører Hitachi ZX490LCH-7

– Og det er Okke meget tilfreds med!

Dette er historien om Martin, Morten og Ole Kristian. Sistnevnte er bedre kjent som «Okke». Ole Kristian Esperum er nemlig et godt kjent navn for oss i Nasta. Ikke bare er han topptilhenger på vår Facebook side, men han har også gjennom årene vært en flott ambassadør for Hitachi maskiner innad i bransjen.

Tre generasjoner med Hitachi

For noen år siden farget Okke til og med håret oransje – med Hitachi i sorte bokstaver før et julebord – så her står det virkelig ikke på engasjement! «Okke er jo helt klart en legende» påpeker maskinselger Øystein Myrhaug som har satt av vinterdagen til besøk hos dette trekløveret av flotte arbeidsfolk.

Men denne historien handler ikke bare om Okke, men også om hans svigersønn Morten og barnebarn Martin. Alle de tre besøker vi en vinterdag i desember for å høre om ryktene er sanne: Er det virkelig bare prat om Hitachi og anleggsarbeid rundt middagsbordet hjemme? Og er det virkelig slik at tre generasjoner kan ha samme positive forhold til våre oransje maskiner?

Denne dagen er Okke på besøk hos barnebarnet Martin Pedersen – og vi har hengt oss med sammen med maskinselger Myrhaug, fordi vi er nysgjerrige på om Martin faktisk er så fornøyd som bestefaren sier. Martin jobber for firmaet Senneseth Betong & Anlegg AS, mens hans far og bestefar er ansatt hos Åsmund Pettersen & Sønn AS.

Veldig stas med ny ZX160LC-7

«Når man er oppvokst med Hitachi og hørt hvor bra det er – så er det jo kanskje vanskelig. Men det skal sies at jeg jo har kjørt mye annet også – og det er Hitachi man faller tilbake til. Og det er det en grunn til» smiler Martin.

«Med Okke er det jobb og Hitachi det går i ja! Jeg kjørte jo et annet merke tidligere når jeg jobbet i Åsmund Pettersen AS – og da fikk jeg jo rett og slett beskjed om at jeg var arveløs» ler han. Nå har han altså fått sin første nymaskin og det stråler av hele gutten når han snakker om den.

Og det er ingen tvil om at han setter pris på tilliten han har fått hos sin nye arbeidsgiver: «Jeg trives kjempegodt i firmaet! Det er verdens beste arbeidsplass. Vi er en ålreit gjeng med mye varierte jobber – og alt er veldig lettvint her» smiler han.

Selve valget av maskin er han også veldig fornøyd med: «Jeg var litt usikker med hensyn til størrelse. Jeg fikk nemlig være med å velge. Sjefen mente at det var en størrelse som ville passe meg godt. Og så fikk jeg testet en ZX160LC-7 i Larvik, etter det hadde jeg vel egentlig bestemt meg – og jeg har ikke angret på det. Jeg har vært veldig fornøyd!

Nå som jeg har fått kjørt litt og fått justert litt – er den akkurat slik jeg vil ha den. Så nå har jeg i tillegg fått satt på litt lys og ordna – så det er ekstra stas!» smiler han – og fortsetter: «Det som også er veldig gøy, og det visste jeg ikke da, men den første maskinen til pappa var også en tilsvarende modell – bare at da het den 165. Så dette var jo nesten «meant to be» dette».

Som far og bestefar – så sønn

Martin har kjørt maskin rett og slett hele livet. Ryktene forteller at han nok startet mye før han egentlig fikk lov. Helt siden han var veldig liten satt han på fanget til pappa og kjørte maskin. «Første gang jeg var på anleggsmesse var jeg vel i magen til mamma» ler Martin.

Øystein Myrhaug hos Nasta husker godt Martin fra tidlig barneår av: «Det har vært veldig gøy å følge han i de siste årene. Jeg husker selv at jeg var ganske ny i jobben – og møtte deg på en messe» forteller maskinselgeren: «Da kom du bort til meg med spørsmål som var virkelig langt inne i den tekniske verdenen som jeg ikke kunne svar på en gang da. Og da var du vel kanskje bare 12 år gammel».

«Jeg husker også at vi var på en messe hvor det var om å gjøre å plassere en stang ned i et rør og der fikk jeg en av de beste tidene av alle. Og da husker jeg noen av de voksne karene var litt sure fordi jeg hadde fått lov å konkurrere når jeg egentlig ikke fikk lov å kjøre i det hele tatt» ler Martin.

Martin visste med andre ord tidlig hva han skulle gjøre. Og det var drømmen om å kjøre maskin som motiverte han på skolebenken. Det er heller ingen tvil om at det er en stolt bestefar, som etter 50 år i bransjen, liker at generasjonene har fulgt etter i samme spor som han selv.

Også pappa Morten er minst like stolt av sønnen sin: «Jeg synes det er veldig moro med Martin. Han er blitt veldig flink. Jeg husker jeg sa hjemme at han ikke måtte føle det som en plikt fordi både jeg og begge bestefedrene hans drev i bransjen. Så det valget har han tatt helt selv, men jeg ser jo at han stortrives med det» smiler Morten.

Pappa kjører Hitachi 490LCH-7

På et fremtidig hyttefelt på i Lygnalia på Jaren i Gran kommune er pappa Morten Pedersen godt plassert i sin Hitachi ZX490LCH-7 maskin. Det er mange minusgrader utenfor, men det ser ikke ut til å plage den erfarne maskinføreren. Det hele er tatt som rett ut fra et julekort og stemningen er idyllisk. Morten har jobbet hos Åsmund Pettersen & Sønn AS i drøyt 11 år.

Og han, i likhet med sønn og svigerfar, stortrives med det han holder på med: «Det er første gang jeg kjører så stor maskin og det var jo veldig hyggelig at jeg fikk denne. Den er helt suveren – jeg er så glad i den! Men det er klart at jeg må legge opp litt annerledes siden jeg nå ikke har rotortilt, men det funker godt altså.

Selv om jeg har kjørt mye annet tidligere, så jeg er veldig fornøyd med Hitachi jeg. Det som er moro med å kjøre Hitachi vet du – det er at når du setter deg i en Hitachi om morran – så kan du kjøre hele dagen uten feilmeldinger! Og det sier jeg ikke fordi dere er her altså» påpeker Morten med et smil.

Vi forlater gjengen med et smil om munnen selv. Og er takknemlige for både lojaliteten og tilliten som er vist oss. Det er ingen tvil om at ryktene stemte!

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search