Driftssikker og romslig Hitachi ZX300LC-7 hos Olebakken Maskin AS

«Maskinen er det jo aldri noe problem med. Det er jo gjerne det som er etter montert som svikter, slik som sentralsmøring og rotortilt» ler maskinfører Øistein Halden.

Svingvoll i Gausdal

Halden har hatt sin Hitachi ZX300LC-7 maskin i snart 1, 5 år nå, og trives i 32-tonneren sin. Sammen med servicemekaniker hos Nasta, Halvor Teige, har vi tatt turen til Svingvoll i Gausdal kommune. Her legges det ny VA i ganske så mange minus. Denne blå mandagen har teletiningssystemet slått seg av i løpet av helgen, slik at maskinføreren får tid til å slå av en prat, mens han venter på klarsignal for videre graving.

Skiftet yrke

Øistein har ikke vært maskinfører hele livet, men byttet profesjon for drøyt 10 år siden. «Jeg kjørte lastebil i mange år. Men på grunn av en dårlig rygg måtte jeg omskolere meg. Da ble det maskinfører. Så lenger det durer og brummer vet du – det er viktig» ler han.

«Men jeg trives godt. Jeg var litt usikker på om det skulle gå bra, men det har det så absolutt gjort. Her trives jeg veldig godt – og det er en fin størrelse på firmaet her» Arbeidsgiveren, Olebakken Maskin AS er et lite, men solid firma som hører til i Dokka. Øistein er en av 5 ansatte. «Det er veldig fint å jobbe i et lite firma. Man blir ikke bare et nummer i rekka. Dessuten blir jo hverdagen veldig variert da» smiler han.

Allsidig jobb

Størrelsen på maskinen er han også meget godt fornøyd med: «Den er helt ypperlig. Jeg kjørte korthekker tidligere, og kan savne det til tider. Men den er veldig god» smiler han mens han nikker bort mot maskinen. Det er en variert hverdag med blant annet mye VA og veiarbeid. Maskinføreren trives godt med variasjon.

«Det å sitte og laste hver dag er ikke noe for meg. Dessuten er vi mye utleid til andre firma, så det er stadig noe nytt. Man må vel kanskje være litt mer fleksibel i jobben, men det trives jeg med. Vi har jo papirer på det meste og kan gjøre det meste. Da får man jo både testet ulikt type arbeid, men også maskiner.»

God hydraulikk og service

Selv om Øistein har testet mange maskintyper og merker, er han likevel svært godt fornøyd med sin Hitachi. «Jeg hadde kjørt Hitachi tidligere, for mange år siden. Det var en ZX130-3. Den var meget god. Denne er selvfølgelig større, men ikke noe dårligere» nikker han mot sin ZX300LC-7. «Jeg trives helt klart best på belter ja – så man slipper å kjøre båt» ler han.

«Men som sagt, denne er helt ypperlig. Hitachi er bra. Det er en god hydraulikk, men det beste er nok plassen og at den er driftssikker. Generelt er det bra – og servicen er bra. Ringer vi Halvor er han raskt på pletten. Da går det som regel en time eller to – så er han her. Han sitter vel bare og venter på at jeg skal ringe tenker jeg» ler han før han hopper tilbake inn i maskinen.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search