Hjem / Anleggsmaskiner / Gravemaskin / Beltegraver / Beltegraver ZX160LC-7
Hitachi Beltegraver ZX160LC-7

Beltegraver ZX160LC-7 – Med maskinfører i fokus

Gravedybde: 5 980 mm
Maskinvekt: 17 700 – 19 000 kg
Motoreffekt: 101,3 kW / 138 hk
Rekkevidde: 8 870 mm
Skuffestørrelse: 900 liter

En registrerer raskt at det er maskineier og maskinfører som har vært i fokus ved design av de nye modellene. Begge vil like økt effektivitet og fleksibilitet. Maskineieren vil sette spesielt pris på reduserte driftsutgifter og dermed bedre totaløkonomi, mens førerne vil oppdage at de nye 17- og 20-tonns tunge beltegravemaskinene Hitachi beltegraver ZX160LC-7 og ZX180LC-7 er unikt gode å kjøre.

Økt fortjeneste

Drivstofføkonomi er et stikkord. Den nydesignede beltegraveren ZX160LC-7 reduserer drivstofforbruket med opp mot 9 % sammenlignet med forrige modell. Nøkkelen er Hitachi sitt bransjeledende HIOS V hydraulikksystem.

Ved å bruke den nye Eco måleren kan maskinføreren selv styre effekt og drivstofforbruk, og dermed redusere kostnadene. Måleren er godt synlig på den multifunksjonelle LCD-8 “skjermen i førerhytten. Maskinutstyr kan raskt og effektivt byttes via det nye utstyrsstøttesystemet på monitoren. Dette gir også maskinføreren økt kontroll og fleksibilitet. Samme maskin kan arbeide på flere deler av prosjekter, og bidrar også på den måten til bedre lønnsomhet.

Begge de nye modellene er tilgjengelig med mono eller to-delt bom.

Føl forskjellen

Førerhuset på de nye maskinene er redesignet for å gi maskinførerne det perfekte arbeidsmiljøet. Hitachi tilbyr også et bransjeledende og førsteklasses førerhus, med god plass, høy komfort og eksepsjonell kvalitet. Dessuten kan Hitachi fronte med noen av de laveste støynivåene på markedet, men en reduksjon på hele 16 % fra tidligere serier.

Enkel betjening av maskinen skjer gjennom den nye ergonomiske utformingen av konsollen og brytere. Funksjonene er praktisk plassert og maskinføreren kan raskt navigere gjennom menyen på 8 “LCD-skjermen med multifunksjons bryteren. Høy oppløsning på antirefleks skjermen gjør det også enklere å se for brukeren. Layouten på displayet har økt funksjonaliteten, med valg som air-condition, DAB+ radio og Bluetooth.

Økt sikkerhet

For å beskytte maskinføreren – og selve maskinen – fra potensielle farer, kan de nye Hitachi Zaxis-7 gravemaskiner tilbyr en overlegen sikt over arbeidsplassen. Utsikten fra førerhuset forbedres ytterligere gjennom et eksepsjonelt 270-graders fugleperspektiv med det nye Aerial Angle kamera systemet. Sikkerheten er også forbedret med den reduserte svingradiusen på ZX180-7, hvor den øvre konstruksjon er 340 mm kortere enn den tidligere ZX190LC-6 modellen.

Beltegraver ZX160LC-7 – Forbedret driftstid

Etter omfattende testrutiner ved Hitachi sine anlegg i Japan, er Hitachi Zaxis-7 maskiner bygd for å vare, og med eksepsjonell god driftstid. Dessuten er et bredt spekter av nye og holdbare komponenter med på å gi modellene ZX160-7 og ZX180-7, et kvalitetsløft. Eksempel på dette er nye slangeklemmer for å hindre olje og vannlekkasjer. For ytterligere å maksimere driftstiden, har enkelt vedlikehold blitt høyt prioritert i det nye designet.

Maskinovervåking

For at maskineiere skal ha full kontroll over maskinparken og effektiviteten, tilbyr Hitachi en rekke tjenester, i form av dataoverføring og digitale verktøy. Gjennom Owner´s Site og ConSite systemene fra Hitachi sendes dataene fra maskinen via GPRS eller satellitt daglig til det omfattende og detaljerte Global e-service systemet. Consite oppsummerer informasjonen i en månedlig e-post til maskineiere, mens Consite Pocket appen viser sanntidsvarsler dersom noen problemer med maskinen skulle oppstå.

En unik innovasjon er at to oljesensorer overfører data til Global-e service systemet slik at kvaliteten på motorolje og hydraulikkolje overvåkes 24/7. Sensorene vil oppdage eventuelle endringer i oljekvaliteten og varsle både maskineier og forhandler (Nasta). Dette gir kundene en ekstra trygghet, reduserer vedlikeholdsbehov og minimerer risikoen for uforutsett ståtid på maskinene.

Kundeerfaring:

Dette er historien om Martin, Morten og Ole Kristian. Sistnevnte er bedre kjent som «Okke». Ole Kristian Esperum er nemlig et godt kjent navn for oss i Nasta. Ikke bare er han topptilhenger på vår Facebook side, men han har også gjennom årene vært en flott ambassadør for Hitachi maskiner innad i bransjen.

«Når man er oppvokst med Hitachi og hørt hvor bra det er – så er det jo kanskje vanskelig. Men det skal sies at jeg jo har kjørt mye annet også – og det er Hitachi man faller tilbake til. Og det er det en grunn til.»

Martin Pedersen, maskinfører

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search