Hjem / Anleggsmaskiner / Spesialmaskiner / Elektriske anleggsmaskiner / ZERON ZE160 utslippsfri gravemaskin på kabel
Zeron ZE160

Zeron ZE160 – en utslippsfri gravemaskin på kabel!

Maskinvekt: 18 600 kg
Motoreffekt: 86,0 kW / 117 hk
Energiløsning: Kombinasjon batteri og kabel
Energitilførsel: Anbefalt 125A
Batteristørrelse: 44 kWh
Driftstid:
30-60 minutter
Skuffestørrelse: 900 liter
Rekkevidde:
 8 870 mm
Gravedybde: 5 980 mm

Zeron ZE160 er en utslippsfri gravemaskin på kabel som tar utgangspunkt i Hitachi ZX160 modellene. Maskinene kan kjøres 24/7 ved tilkobling til kabel på dedikert kurs. Dessuten har maskinen et batteri på 44kWh som gir bruker følgende driftsstid uten kabel:

  • Hardt arbeid (80% av maksimal kapasitet): ca 30 minutter
  • Normalt arbeid (60% av maksimal kapasitet): ca 40 minutter
  • Lett arbeid (40 % av maksimal kapasitet): ca 60 minutter
  • Maskinen er blant annet brukt i prosjektet i Olav V gate i Oslo som var verdens første utslippsfrie anleggsplass

Når det gjelder kabelløsningen har Nasta Spesialproduksjon også utviklet en container med kabeltrommel som forenkler hverdagen for maskinføreren. Denne løsningen kan du lese mer om her.

En utslippsfri gravemaskin betjenes og vedlikeholdes på tilnærmet lik måte som en vanlig anleggsmaskin. Man trenger derimot ikke å fylle på diesel. En av de største største forskjellene på en vanlig gravemaskin kontra en utslippsfri er at den lager mindre støy. Du kan lese mer om hvilke brukererfaringer vi har på maskinen og hvordan maskinfører Andreas hos Steen & Lund AS synes det har fungert her : Utslippsfrie anleggsmaskiner – det funker!

ZE160 utslippsfri gravemaskin har en driftsvekt på 17,5 tonn og er den første anleggsmaskinen utviklet av Nasta som fullt ut benytter vårt eget strømstyringssystemet «PeakShaver+»
– en unik måte å styre strøm på som gjør at store elektriske maskiner klarer seg med strømmen som skal til for å drive en maskin som er halvparten så stor. PeakShaver+ systemet er bygd på en kombinasjon av batteri og strømtilførsel. Maskinen kan gå på batteri i ca. 1/2 time med full effekt. Dette gjør det mulig å belte maskinen mellom ulike strømpunkter, eller flytte og laste opp maskinen de gangene det trengs transport til neste prosjekt. Når den er tilkoblet strøm bruker den også batteriet, men da for å avlaste ved strømtopper. Fra kabel tas det da ut 60 % av det maskinen trenger, mens resten hentes fra batteriet.

Knut Gaarde, teknisk sjef hos Nasta forklarer mer om PeakShaver+ systemet her:

se video

Lær mer om maskinene

Se engelsk versjon her

Kundeerfaring:

Braathen Landskapsentreprenør AS består av tre operative avdelinger; Infrastruktur, Anlegg samt Skjøtsel & Vedlikehold. Nå har firmaet nylig investert i en kroklastebil som er utslippsfri, to elektriske Zeron ZE160 beltegravere samt at også diverse annet utstyr er på vei inn til entreprenøren.

Braathen Landskapsentreprenør AS - Elektrisk gravemaskin på kabel

«Jeg ser jo at elektriske løsninger vil være en stor del av fremtiden for anleggsdrift i Oslo, og kanskje store deler av Østlandet også. Vi var nok en av de første som investerte i dette og vi kjøpte rett og slett to med en gang. Foreløpig har vi godt med arbeid til dem. Vi synes maskinene funker som de skal. Som forventet og vi er veldig godt fornøyde med oppfølgingen fra Nasta»

Avdelingsleder for infrastruktur Kai Vegar Østnes

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search