Fosse Maskin og Transport AS - Hitachi anleggsmaskiner

«Hitachi er det jeg er oppvokst med...
Vi er alle veldig fornøyd med
Hitachi og Nasta!»

Fosse Maskin og Transport AS - Hitachi anleggsmaskiner
Fosse Maskin og Transport AS - Hitachi anleggsmaskiner

Maskinentreprenøren fra Vik i Sogn tok turen til Larvik med fire generasjoner Fosse .

Det er ikke hver dag vi får besøk en hel familie på Nasta i Larvik. Ekstra hyggelig var det derfor når Fosse Maskin og Transport AS rullet inn portene med representanter for ikke mindre enn fire generasjoner da de skulle hente sine nye Hitachi anleggsmaskiner.

Ut av den ene av to tydelig profilerte lastebilene, hoppet Christian Fosse, sammen med sin sønn Theodor Fosse-Kolmyr. «Han hadde veldig lyst til å være med til Larvik. Han er veldig interessert i å være med i lastebilen. Dessuten synes han det er veldig gøy å kjøre både hjullaster og gravemaskin», smiler faren stolt.

Sammen med onkelen til Christian, Frode Fosse, og hans nevø, har de fire overnattet i lastebilene denne natten. Og det har etter inntrykket å dømme vært stor stas. I følgebilen sitter ingen ringere enn bestefaren og oldefaren til Theodor. Oldefar Kristen Fosse var nemlig mannen som startet selskapet tilbake i 1958. I dag er det bestefar Harald Even, hans sønn, som er daglig leder i firmaet.

Nå var det altså på tide med nye Hitachi anleggsmaskiner igjen, men dette er langt i fra de første Hitachimaskinene i maskinparken hos entreprenøren på Vestlandet.

«Vår første Hitachi kom i 1990 – det var en EX200. Den står faktisk ikke langt unna der vi holder til i dag, så jeg tror faktisk den er i drift ennå» sier Frode. Han er medeier i firmaet og sterkt involvert i driften.

Frode og Christian besøkte Larvik tilbake i 2016, da selskapet fikk Norges første Hitachi ZX300LC-6. Denne gang er det altså en tilsvarende modell en Hitachi ZX300LC serie 7 som står for tur. Dessuten er den en ny hjullaster, ZW310-6, som også skal hentes. Den nye hjullasteren skal gå i familiens knuseverk på Vangsnes.

Entreprenøren har god erfaring med hjullastere fra Nasta. Det er nå en ZW370 som byttes inn i den nye ZW310-6. Christian har tro på den nye serie 6 lasteren også: «Jeg kjørte Hitachi ZW550-6 når vi hadde den på leie her i et år fra Nasta Utleie. Det var en fantastisk bra laster – en kanon maskin» smiler Christian. 

Oldefar Kristen er stolt over både barn, barnebarn og tippoldebarn: «Det er så hyggelig at vi har denne felles interessen for alt av maskiner. Jeg er veldig stolt av disse ungene» smiler han. Det er ingen tvil om at denne gjengen har mange års erfaring med hardt arbeid. Her er hele gjengen i sving når maskinene lastes opp. Og selv om det striregner i Vestfold byen den dagen de er på besøk, er stemningen fortsatt på topp.

Men hvorfor har generasjon på generasjon Fosse et så godt forholdt til Hitachi?

«Hvorfor Hitachi? Alltid Hitachi – nei da – vi har vært fornøyd med Hitachi hele veien. Det er jo det vi har vokst opp med rett og slett. Vi er veldig fornøyde med både service og kvaliteten på maskinene! Servicen har vært helt topp – det er nok grunnen til at vi har en overvekt av Hitachimaskiner i parken i dag. Så vi er fortsatt veldig fornøyde alle sammen»

avslutter Christian med et stort smil før han og Theodor hopper inn i lastebilen for å vende snuten, sammen resten av familien, hjemover til Sogn. Og nok et par nye Hitachi anleggsmaskiner har fått et nytt hjem hos familien Fosse.

Vil du vite mer om Hitachi anleggsmaskiner ?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en anleggsmaskin?
Følg oss i sosiale medier

se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search