Tre ganger Hitachi ZX350LC-7 til Fiskå Maskin AS

En totalvurdering av driftsdata og erfaring – resulterte i trippelt oransje!

Fiskå Maskin har en imponerende maskinpark. Da rammeavtalen med Norsk Stein ble fornyet med 5 nye år, var det på tide med en utskifting av maskiner. Etter en nøye vurdering og sammenligning av driftsdata falt valget på 3 nye Hitachi ZX350LC-7 maskiner. Maskinselger Bjarne Bøe hos Nasta, har denne morgenen tatt turen til Tau, sammen med servicemekaniker Thomas og lærling Joakim, begge fra Haugsland, Nasta sin servicepartner i Rogaland.

15 år med driftserfaring i bransjen

Firmaet Fiskå Maskin AS hadde 15 års jubileum i fjor. Det jobber i dag 40 ansatte i firmaet, som har en meget imponerende maskinpark, med overvekt av store maskiner. Og nå er altså tre nye Hitachi ZX350LC-7 maskiner på plass. Mens maskinførerne fikk en grundig innføring fra gutta i Haugsland, fikk vi en liten prat med administrasjonsleder Arne Håkon Riskedal. «Jeg har tidligere vært selger i jordbruksbransjen. Så i en periode var jeg faktisk konkurrent med Bjarne» smiler Arne Håkon.

«Her i dag er jeg administrasjonsleder. Jeg er altså ingen maskinfører, men jeg kan en del om maskiner, vet en del om vedlikehold og ser hva som funker. Dessuten ser man jo mye ut fra driftstall. Vi bruker Fremby til å innhente dataene på alle maskinene vi har i parken. Der kan vi ta ut data på alt fra tomgangskjøring, CO2 utslipp, drivstofforbruk og så videre».

Vi ser også på Global e-service og får månedsrapportene fra Hitachi, men det er jo mest interessant for oss å se og sammenligne de ulike maskinmerkene. Det betyr noe mer å se reelle tall, for det er jo ikke alltid at det som står i brosjyrene er forenlig med sannheten kan du si» smiler Riskedal.

En totalvurdering

På dette prosjektet hos Norsk Stein, ble det konkret spurt om maskinstørrelse, så gjengen i Fiskå Maskin visste tonnasjen de ønsket. Men de visste også hvilke kriterier som betød mest ved valg av maskin: «Her er det viktigste oppetid. Dessuten betyr tilgang til service mye. Vår erfaring generelt er jo at vi har hatt lite problemer med Hitachi maskinene våre. Vi hadde blant annet en 300 Hitachi her tidligere som gikk veldig bra. Så etter en totalvurdering landet vi nå på at vi ønsket å prøve tre mer eller mindre identiske Hitachi maskiner på dette prosjektet» nikker Arne Håkon.

Men det var mange leverandører som ble forespurt: i prosessen «Man kan sikkert forsvare alt man har lyst på, men vi prøver jo å være mest mulig objektive i innkjøpsprosessene. Og ingenting er ubrukelig, langt i fra, men vi har vært veldig happy med Haugsland og servicen, samt vårt samarbeid med Nasta. Men vi bruker jo våre erfaringer til å utvikle oss hele tiden» påpeker administrasjonslederen..

Trivsel og arbeidsmiljø

Men det er også andre ting som blir vurdert i innkjøpsprosessene hoa Fiskå Maskin AS: «Selvfølgelig er også maskinførernes trivsel og helse viktig for oss. Vi ønsker jo ikke at maskinføreren sitter i en maskin de ikke vil ha. Men det skal fungere, for de sitter jo mange timer og det skal ikke resultere i fysiske plager. De skal trives og det er jo viktig for oss å beholde de gode folkene. Det var jo også kjekt at de de som hadde mest meninger, ville dette faktisk denne gang. Men alle maskinførere er jo ulike, så det er en totalpakke som skal stemme rett og slett».

Med gode rammeavtaler og gode ordrereserver står bedriften godt skodd fremover, selv om de selvfølgelig merker de siste tids endringer i samfunnsøkonomien. Selv har Riskedal jobbet i firmaet i snart 5 år og det er ingen tvil om at han trives: «Grunnen til at jeg selv begynte her var faktisk at jeg hørte så mye kjekt om arbeidsmiljøet. Vi er så klart ulike, men jeg håper og tror at ut ifra det vi måler og det vi ser, så har vi en veldig fornøyd, fin og god gjeng. Og det er det som er det kjekke med å være i Fiskå Maskin – felleskapet» avslutter han.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search