Bli med til anleggsgartner Hanne

Når man har to maskiner tilgjengelig, kan man skape det meste på de aller fleste steder!

Er du på Instagram og er nysgjerrig på hva en anleggsgartner gjør? Da bør du sjekke ut @anleggsgartner_hanne. I det virkelige liv er navnet hennes Hanne Øvregård. Hun jobber i Komplett Utemiljø AS og har gjort det i de siste 10 årene.

Tilfeldig karrierevei

Hanne er oppvokst på gård med maskiner og dyr. «Pappa kjørte langtransport og jeg har vel sittet i en gammel Åkermann siden jeg var veldig liten, så jeg begynte kanskje tidlig i den retningen uten å ha tenkt så mye over det» ler Hanne. «Jeg visste at jeg ville ha en jobb som jeg måtte gjøre noe fysisk i, men det at det ble anleggsgartner var nok mer tilfeldig. Det var nemlig en skole som reklamerte for å ha med hest på skolen – og det synes jeg hørtes fantastisk ut. Der hadde de en anleggsgartnerlinje, så jeg tenkte; hvorfor ikke?».

Hun har derimot aldri angret og trives veldig godt. Av de 12 ansatte i firmaet er det nå mer eller mindre bare Hanne som kjører maskinene i firmaet. Men hun er ikke den eneste kvinnen; «Vi er faktisk to til på design og ei som er mer på snekring. Det er ikke noe problem å være jente i dette faget. Til de som vurderer å bli anleggsgartner – så er det bare å hive seg på. Dette er mye bedre enn mye annet. Jeg har venninner som er både er lærere og barnehagelærere. Og når vi samles så snakker de om problemer jeg aldri har vært borti. For det er jo ikke slik i dette yrket» ler hun.

Alt-mulig-kvinne

I dag er Hanne i gang med en hyttetomt på Randøy i Hjelmeland kommune i Rogaland. Hytteeier var så fornøyd med hva firmaet gjorde hjemme hos dem i Stavanger, så da ble hyttetomten neste prosjekt. Her skal det bygges pergola, det er fjernet en stor hekk, det legges kulestein og hagen skal rett og slett bli mer vedlikeholdsfri. «Det er ikke alltid lett å beskrive hva jeg gjør, for det er jo så variert. Det gøyeste er at man så lett kan se resultatene av den jobben man gjør. Derfor er det jo ekstra gøy med Instagram – at man kan vise før og nå bilder fra de ulike prosjektene man har gjennomført. Og alle plasser er jo ganske så unike. Med maskin får man jo følge hele prosessen, fra grunnarbeid og frem til siste slutt. Det trives jeg veldig godt med!» smiler Hanne.

Allsidig jobb og allsidig maskinpark

«Vi har alltid hatt Hitachi her i firmaet. I dag har vi en 2,6 tonner og en 8-tonner som jeg variere mellom, avhengig av hva vi skal gjøre og hvor vi er. Vi har jo hatt noen utfordrende steder og da kan det jo være noen utfordringer med hensyn til å få plass til maskinen for eksempel, da har det vært fint å ha ZX26-maskinen» nikker anleggsgartneren.

«Da jeg begynte som lærling for 10 år siden begynte jeg med 2,6 tonneren. Nå derimot kjører jeg nok mest 8-tonneren, så lenge det er plass til den. Den er jo sterk og man får gjort det aller meste med denne. Jeg tror det bare har skjedd kun en gang at vi har måtte leid inn en større maskin» forteller hun. Og det er ingen tvil om at denne dama trives bak spakene:

«Jeg elsker å kjøre maskin, mye enklere og kjekkere enn å gjøre alt for hånd. Jeg har lastebil-lappen også, men vi har ikke lastebil i firmaet, så det blir maskinkjøring på meg her».

Til slutt lurer vi på om det er like forseggjort hjemme hos anleggsgartneren selv? «Jeg har et småbruk som egentlig er litt for stort dessverre, men planene hjemme er mange. Heldigvis er jeg så heldig at jeg ofte får låne med meg maskinpakken hjem i feriene – så da hender det jo at jeg får ryddet i eget bed også» ler hun, før hun fortsetter arbeidet.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search