Hjem / Anleggsmaskiner / Spesialmaskiner / Elektriske anleggsmaskiner / ZERON ZE210 utslippsfri anleggsmaskin
Zeron ZE210 i aksjon – en elektrisk anleggsmaskin fra Nasta

Zeron ZE210 – en utslippsfri anleggsmaskin på både kabel og batteri!

Maskinvekt: 23 700 kg
Motoreffekt: 
128 kw / 174 hk
Energiløsning:
Kombinasjon batteri og/eller kabel
Energitilførsel: Anbefalt 125A (minimum 63A)
Batteristørrelse:
300 kWh
Driftstid: Opp til 6 timer
Skuffestørrelse: 1 200 liter
Rekkevidde: 
9 920 mm
Gravedybde: 
6 670 mm

Zeron ZE210 er en utslippsfri anleggsmaskin på både kabel og batteri og tar utgangspunkt i Hitachi ZX210 modellen. Beltegraveren kan kjøres 24/7 ved tilkobling til kabel på dedikert kurs, men gravemaskinen har også et batteri på 300kWh som gir bruker følgende driftsstid uten kabel:
Hardt arbeid (80% av maksimal kapasitet): 2,5-3 timer
Normalt arbeid (60% av maksimal kapasitet): 3,5-4 timer
Lett arbeid (40 % av maksimal kapasitet): 4,5-6 timer

Zeron ZE210LC er det siste nyvinningen blant utslippsfrie gravemaskiner fra Nasta, og den introduserer teknologien «Batteri+». Maskinen har en driftsvekt på ca 24 tonn.

«Batteri+» tar teknologien fra Zeron ZE160LC «PeakShaver+» og kombinerer den med teknologien fra den batteridrevne Zeron ZE85. Zeron ZE210LC «Batteri+» er den ideelle maskinen for urbane oppdrag hvor nullutslipp er kravet, mens kapasiteten og brukervennligheten er avgjørende. Motoren på 130 kW sammen med en batteripakke på 300kWh gir en driftstid på 3 til 4 timer i intensivt arbeid. Maskinen er like effektiv til vei og anleggsarbeid som til utgravning og lasting på bil. Med egnet kabeltilførsel (ekstrautstyr) vil maskinen kunne fortsette å jobbe i døgn etter døgn uten stopp – hverken for dieselpåfylling eller lading – som alle andre maskiner med «PeakShaver+». Maskinene kan tilpasses DC hurtiglading der hvor dette er tilgjengelig. Når det gjelder kabelløsningen har Nasta Spesialproduksjon også utviklet en container med kabeltrommel som forenkler hverdagen for maskinføreren. Denne løsningen kan du lese mer om her.

En utslippsfri anleggsmaskin betjenes og vedlikeholdes på tilnærmet lik måte som en vanlig anleggsmaskin. Man trenger derimot ikke å fylle på diesel. En av de største forskjellene på en vanlig anleggsmaskin kontra en utslippsfri er at den utslippsfrie versjonen lager mindre støy. Du kan lese mer om hvilke brukererfaringer vi har på maskinen og hvordan maskinfører Andreas hos Steen & Lund AS synes det har fungert her :Utslippsfrie anleggsmaskiner – det funker!

Kundeerfaring:

Vi tar turen til anleggsplassen for den nye brannstasjonen i Sørumsand en kald desemberdag. Det er Håndverkskompaniet AS som ble tildelt oppdraget på området, med bygging og detaljprosjektering. Brannstasjonen fikk betegnelsen et «klimaambisiøst byggeprosjekt», hvor Lillestrøm Kommune deltar og fremme bruken av arbeidsmaskiner som går på elektrisitet eller andre fornybare energikilder.

«Hitachi har jeg alltid hatt tru på jeg. Ikke vært noen annen grunn til å velge noe annet. Når det kom til utslippsfritt, så var det var jo to reelle valg nå – men jeg var vel egentlig kun i dialog med Nasta. Jeg er jo spent på å se kapasiteten på batteriet her. Spesielt nå som vi setter i gang midt i vinterperioden med -20 minusgrader. Da går vi jo en spennende tid i møte»

Styreleder Aslak Gjerberg

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search