JoWa Maskin AS

«Det er god bedriftsøkonomi med
Japanske maskiner!»

Joar Wahlmann, daglig leder
JoWa Maskin AS

JoWa Maskin AS
JoWa Maskin AS
JoWa Maskin AS
JoWa Maskin AS

JoWa Maskin AS har fått seg ny hjulgraver!

Den nye Hitachi ZX135W-7 er på plass hos entreprenøren i nord

Vi har tatt turen til Nordreisa kommune i Troms. Vi har nemlig fått en ny kunde her oppe, så en liten stund etter overlevering av maskinen blir maskinselger Rune Traasdahl og serviceleder Magnus Eilertsen, med på turen for å høre hvordan den nye hjulgraveren har fungert.

Lang erfaring og kjærlighet for maskiner

Vi møter en hyggelig mann, ved navn Joar Wahlmann. Joar er daglig leder og maskinfører i firmaet JoWa Maskin AS. «Jeg begynte i bransjen i 2002. Før det var jeg i transportbransjen var utdannet yrkessjåfør med fagbrev. Så begynte jeg å kjøre for en lokal entreprenør her oppe og det ble mer og mer anleggsarbeid» I 2006 startet han sitt eget firma med en kombinasjon av transport og anlegg. «Jeg trives helt klart best i anleggsbransjen. Her ser man at man skaper noe hele tiden. Det er liksom fortsatt gøy å kjøre gravemaskin etter 20 år!» smiler han.

Wahlmann har i dag en ansatt i firmaet sitt, men hans far er også involvert: «Faren min er litt med og kjører lastebil. Han har alltid vært i transportbransjen, men jobber ikke med maskiner. Jeg har nok mer kjærlighet for maskiner enn han ja. Han er likevel en god bakspiller å ha, for det er godt å ha noen å rådslå seg med innimellom. Så jeg setter virkelig pris på ham».

Allsidig hjulgraver for varierte oppdrag

Det er ikke helt uten grunn at det denne gang kom en hjulgraver inn i maskinparken hos entreprenøren på Storslett: «Det er jo en allsidig maskin. Oppdragsmengden vår har endret seg og vi har mange korte oppdrag. Det var derfor en litt dårlig løsning med henger og bare beltegravere. Her oppe må man være klar for å kaste seg rundt på kort tid. Så nettopp det er en befrielse nå med hjulmaskinen. Det er virkelig en multimaskin» nikker Joar. Maskinen er planlagt for en rekke varierte oppgaver fremover. Diverse tomtearbeid, planering, løfting, lasting og kabelarbeid er bare noe av prosjektene i firmaet.

«Her må man ta alt som dukker opp og det er veldig variert Og da må man være allsidig og snu seg fort og virkelig kunde endre deg etter markedet. Vi har vært gjennom en rolig periode nå, men nå er det i ferd med å ta seg litt opp! Det er også en perfekt størrelse for vår bruk, og jeg ville ikke hatt noe større» påpeker han.

Som maskiner, som med kjerringer

At det denne gang ble en Hitachi var kanskje litt mer uforutsigbart. JoWa Maskin AS har nemlig ikke hatt Hitachi i maskinparken før nå. «Jeg har hatt en del ulike merker opp gjennom. Men jeg hadde aldri prøvd Hitachi og jeg ønsket nå å prøve noe nytt. Så har jeg en forkjærlighet til japanske maskiner det er kvalitet og god driftsøkonomi – og det betyr mye for meg som liten entreprenør» smiler Joar. «Det var dessuten mange pene ord rundt om, som handlet om maskinselgeren deres Rune. Før jeg skulle handle, forhørte jeg meg nemlig litt. Og ryktene stemte; han er en ærlig person, og det har mye å si for hvor vi handler. Og selvfølgelig er det viktig at oppfølgingen etterpå med mekanikerne er på plass».

Maskinen er for ny til å ha hatt noen form for service ennå, men maskinføreren er enn så lenge fornøyd med kjøpet: «Den har gått som en klokke hittil i alle fall. Og jeg angrer ikke på kjøpet nei. Jeg vet av erfaring tar det tar tid. Man må lære seg å elske nye maskiner – det er som med kjerringa di. Du må gi dem litt tid Men denne er jeg blitt overraskende fort glad i, mens andre maskiner jeg har hatt, så har det nesten tatt et år. Det er noen småting jeg har tatt med Magnus, men fikser dere det nå så blir det helt perfekt altså. Nå har jeg holdt på så lenge at jeg har nok blitt litt sær også» ler entreprenøren før han tillegger: «Så er det jo en overgang å gå fra beltegraver til hjulgraver også, så man må jo omstille seg litt».

Maskinen er det først og fremst Joar som skal kjøre og den er rikelig utstyrt med lys og utstyr. Men så langt er det et par ting han har merket seg: «Det jeg er mest fornøyd med er at drivstofføkonomien er helt eksepsjonell. Den er billig i drift. Og så er den veldig støysvak, så det er lite bråk rundt ham. Brukervennligheten er også veldig bra. Den er sterk – veldig sterk. Ikke så stor, men sterk. Det er jeg som må begrense på spakene og det liker jeg jo. Det er jo sånn det skal være. Og til sist opplever jeg at den er rask etter vei. Det er rett og slett og fantastisk flott å kjøre etter vei med den» avslutter han.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search