Daglig leder Olaf Bakken hos Ole P. Bakken AS

«Hvis det er noen som vil kjøre en bra
Hitachi maskin så er det bare å slå på tråden»

Daglig leder Olaf Bakken hos Ole P. Bakken AS

Maskinselger Kim Jørgen Moe, daglig leder Olaf Bakke, og maskinfører Ole Jacob Sollie
Ole P. Bakken AS miljøbilde
Ole P. Bakken AS miljøbilde
Maskinfører Ole Jacob Sollie hos Ole P. Bakken AS

Ønsker du å kjøre nye Hitachi maskiner?

– Bli med til Ole P. Bakken AS!

Vi møter maskinfører Ole Jacob Sollie, sammen med daglig leder Olaf Bakken en kald dag i Ålen. Her er firmaet i gang med å fornye vannledning til Ålen vassverk. Med på arbeid er den første leverte ZX180LC-7 maskinen i landet, som ble levert i mars.

Ole Jacob Sollie kjører vanligvis en ZX135US-5, men nå som firmaet har fått ny maskin, så har han også fått kjørt den litt. Maskinføreren har jobbet i firmaet i snart 7 år og trives veldig godt. «Vi er en veldig trivelig gjeng, som har det mye artig sammen. Det er allsidig arbeid og det trives jeg med – så ingen dag er likans!» Sjefen, Olaf Bakken, nikker bekreftende: «Jeg pleier å si at hvis du vet hva du skal neste kvarteret så vet du mye. I et firma som her har vi nok mer maskiner og utstyr enn folk. Så hvis det er noen som vil kjøre en bra Hitachi maskin så er det bare å slå på tråden. Vi er behjelpelig med bolig og det som er vi».

Og det er et solid firma, med lang historie forteller Bakken, som i dag sitter med 2/3 av eierskapet: «Firmaet har vel røtter tilbake til 1954 da kom første traktoren på gården, en Fordson Major med stålbelter. Det var bestefar som kjøpte den, men det var vel egentlig min far på 9 år som fikk jobbe med den. Det var vel fordi traktoren visstnok ikke lystra slik som hesten på gården».

«Far min kjøpte selv sin første traktorgraver i 1963 og han kjører fortsatt maskin den dag i dag ja!»

Selv trives også eieren bedre fremfor maskinspaker enn på et kontor. Han er aktivt med ute i felten: «Jeg kjører maskin ja! Det er vel ingen av oss som trives med kontorarbeid nei» humrer han. Og som en erfaren maskinfører er ikke sjefen i tvil om hva som betyr mest når han skal investere i nye maskiner:

«Det er vel rett og slett driftssikkerhet og at en får hjelp når det dukker opp no´ småtteri. Det har vi gode erfaringer med. Storparten står det jo Hitachi på av det vi har. Vi har et greit kundeforhold til både salg og serviceapparatet. Det viktigste er jo at en får hjelp og at de stiller opp når det er nødvendig».

Det virker som også de ansatte er fornøyde med maskinparken. «Det har ikke vært noen protester på vårt valg av maskiner nei. Det var noen som var litt skepsis når vi bytta merke på hjullasterne, men det gikk utrolig bra det og. Nå har vi en ZW180-6 nå og gleder vi oss til å få en ny ZW180-7 inn i parken etter Vei og Anleggsmessa».

Maskinfører Sollie er enig med sjefen: «Så lenge jeg har vært med – så har det stort sett vori bare Hitachi. Jeg er veldig fornøyd med det. Det er stabilt. De starter når vi vil at de skal starte. Og det er generelt lite tull! Jeg er jo veldig fornøyd med 135 min. Det er jo en svært allsidig maskin og passer godt til de jobbene jeg vanligvis driver med. Jeg er jo mye i terrenget. Dessuten har den bredplater, så ho flyter veldig godt».

Likevel er det ingen tvil om at han, allerede etter noen timer i maskinen, setter pris på mye av det nye på serie 7 maskinen inne i hytta: «Det er klart at man merker at det er god plass, med justering på stolen og den delen der. Det er godt å kunne strekke ut bena skikkelig ja. Jeg når jo ikke frem til ruta en gang! Dessuten har du mulighet til å regulere spakene og jeg sitter godt. Så den er blitt veldig bra! Vindusviskerne er større, og du har intervallet direkte på spaken. Det siste har jeg ikke vært borti før, men det fungerer veldig bra. Så det er klart fremskritt inne i hytta. Veldig positivt så langt ja! Det føles veldig greit» smiler Ole Jacob, som ikke kan svare helt på hva som er favoritt maskinen lenger.

Årsaken til at det ble en ZX180LC-7 denne gang var, ifølge Olaf, rett og slett at firmaet hadde en eldre ZX210 som skulle skiftes ut: «Vi tenkte vel at det var interessant å prøve noe litt mindre med hensyn til flytting. Men så matcher den jo stort sett maskinen ellers i kapasitet. Vi driver mye med tomter og fritidsboliger. Vi har også et privat vannverk oppi dalen her som vi også har drift og vedlikeholdsansvaret på. Så den vil gå mye på slikt ja». Stort sett har entreprenøren oppdrag i nærområdet og Trøndelag. «Pandemien har vi ikke merket så mye til oppi her nei. Vår utfordring er vel heller at vi har 7,5 måned med vinter her» ler sjefen.

Og tøffe vintre – krever tøft utstyr. I dag er det pigging med en MSB hammer og den er maskinføreren også veldig tilfreds med: «Vi bruker ofte hammer ja. Her kjører jeg med en MS610H som vi fikk ny i fjor høst. Vi har også en MS470H som jeg bruker på min 135 også. Vi bruker hammer´n til å fjerne fjell rett og slett – for å få plass til røra vi skal legge her. Vi er godt fornøyde med den altså. Det viktigste er jo at den virker og slår som vi ønsker. Hammeren må være tilpasset maskina slik at effekten på hammer´n blir utnytta maksimalt. Den vi hadde på min 135 før var hakket for stor – så det virker mye bedre nå ja».

Så konklusjonen er klar: Trivelige folk, med driftssikre maskiner og tøft utstyr. Så er du interessert i nye utfordringer og en solid arbeidsgiver – ta en telefon til Ole P. Bakken!

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search