Erik Evenås er daglig leder, eier og maskinfører i M. Bjørgum Maskinstasjon AS i Haltdalen

«Jeg pleier å si at jobben er hobbyen min.
Jeg er jo født og oppvokst i en gravemaskin»

Erik Evenås, daglig leder i M. Bjørgum Maskinstasjon AS

Servicemekaniker Harald Fossen, maskinselger Kim Jørgen Moe og daglig leder Erik Evenås
Hitachi Beltegraver ZX135US-7 hos M. Bjørgum Maskinstasjon AS i Haltdalen
Hitachi Beltegraver ZX135US-7 hos M. Bjørgum Maskinstasjon AS i Haltdalen
Hitachi Beltegraver ZX135US-7 hos M. Bjørgum Maskinstasjon AS i Haltdalen
Hitachi Beltegraver ZX135US-7 hos M. Bjørgum Maskinstasjon AS i Haltdalen

Erik har fått sin tredje ZX135: En drøm å kjøre!

Man merker ikke at det er korthekk – for den er stødig!

Erik Evenås er daglig leder, eier og maskinfører i M. Bjørgum Maskinstasjon AS i Haltdalen. «Det er travelt ja, men jeg pleier å si at jobben er hobbyen min. Jeg er jo født og oppvokst i en gravemaskin vet du» smiler Erik når vi møter han sammen med maskinselger i Nasta, Kim Jørgen Moe og servicemekaniker Harald Fossen. Det er nemlig på tide med en overlevering på nok en ny Hitachi hos entreprenøren. Og denne dagen er det sjefen sjøl som får ny maskin.

Firmaet har historie tilbake til 1957. Dagens eiere overtok det i 1999 og da ble det et AS. Da var de tre mann. «I dag er vi fire på eiersiden, blant annet meg som daglig leder. Og vi har nå totalt 8 mann i arbeid. Far og onkel er jo fortsatt på eiersiden – og siste mann er jo mer eller mindre blitt et familiemedlem han og. Onkel startet å grave i 1979 og far min i 1981.»

«Selv startet jeg som 12-åring borti grustaket her – og har jo blitt her siden. I dag har vi eget grustak, og driver med alt innen anlegg, sprenging, graving og masseleveranse. Dessuten har vi brøyting på vinterstid. Det er mye å gjøre ja, men jeg tar meg fortsatt alltid tid til å grave!»

I dag er det 6 Hitachi maskiner i parken, og første Hitachi maskinen kom allerede i 1990. «Vi har kjørt Hitachi siden det ja. Det er fordi de er stabile, gode å kjøre – samt at det er et servicenett som fungerer. Så vi har vært med både Nanset Standard og Nasta – hele veien» smiler entreprenøren.

Det er en ZX135US-7 som er ankommet og den unge sjefen virker svært fornøyd etter et par test turer. Korthekkeren er en av bestselgerne i Norge og det er mange som har denne som sin favorittmaskin. Likevel har kanskje Erik mer erfaring med modellen enn de fleste andre:

«Det er min tredje 135 maskin, så nå har jeg prøvd serie 3, 5 og 7. Det har jo først og fremst med allsidigheten å gjøre. Jeg er på trange plasser, med mye vanskelig terreng. Vi har dessuten mye for kommunen på VA-arbeid og grøftearbeid, samt en del jobb langs fylkesvei hvor vi står langs kjørebane, og da kommer jo korthekken til sin rett. Og selv om det er korthekk, merkes det ikke, for den er stødig. Nå har jeg kjørt den i 14 år og fortsetter sikkert i 14 år til med den».

Den nye serie 7 modellen fra Hitachi har satt søkelys på førermiljø. Vi er derfor spent på å høre hva maskinføreren tenker om de nye endringene på modellen: «Jeg har jo merket forskjell ja. Hydraulikken er jo ganske lik – men komfort i hytta har forbedret seg stort. Spesielt hytta er blitt bedre – mye bedre! Det er vel der de har brukt penger på serie 7 kanskje?» smiler han og og henvender seg til maskinselger Moe: «Det stemmer at det er gjort masse utbedringer i hytta ja. Er jo fjærende konsoller, justerbare armlener, litt over 16 cm større inngang i hytta og litt over 9 cm større beinplass i hytta – for å nevne noe» bekrefter han. «Ja det merkes ja! Dette blir jo som en drøm å kjøre!» avslutter Evenås med et stort smil om munnen før han hopper tilbake i maskinen.

Lyst til å vite mer om Hitachi Beltegraver?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en beltegraver? 
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search