Hjem / Anleggsmaskiner / Spesialmaskiner / Elektriske anleggsmaskiner / ZERON ZE85 ELEKTRISK GRAVEMASKIN PÅ BATTERI
zeron ze85

Zeron ZE85 – en elektrisk gravemaskin på batteri!

Energiløsning: Batteri
Batteristørrelse: 100 kWh
Energitilførsel: Anbefalt 63A (minimum 16A)
Forventet driftstid med kun batteri: 3-6 timer
Gravedybde: 4 610 mm
Maskinvekt: 9000 kg
Motoreffekt: 41,8 kW / 56,0 hk
Rekkevidde: 6 920 mm
Skuffestørrelse: 400 liter

Zeron ZE85 elektrisk gravemaskin på batteri som tar utgangspunkt i en Hitachi ZX85 modell. Beltegraveren er utviklet med tanke på at man skal kunne bruke maskinen fritt uten å være tilkoblet kabel. Maskinen har et batteri på 100kWh som gir bruker følgende driftsstid:
Hardt arbeid (80% av maksimal kapasitet): ca 3 timer
Normalt arbeid (60% av maksimal kapasitet): ca 4 timer
Lett arbeid (40 % av maksimal kapasitet): ca 6 timer

Maskinen har enkel tilkobling bak der man lader maskinen via en vanlig industrikontakt.
Den elektriske gravemaskinen kan lades på 16, 32 eller 63 A, 400 V kurs. Originalt er loddet er fjernet på grunn av batteripakken og erstattet med et tykt deksel i bunn.

Hitachi sine 8-tonnere har vært en av våre bestselgere og dette er en allsidig maskin som er ideell for bruk i bybildet. Med den driftssikre kvaliteten til Hitachi kombinert med den unike spesialkompentasen til Nasta Spesialproduksjon i Larvik, er du som kunde sikret det beste fra to verdener.

Oslo kommune har vært og er en pådriver for utslippsfrie løsninger, også på byens byggeplasser. Da passer det at verdens første utslippsfrie byggeplass startet opp det året Oslo feirer utnevnelsen Europeisk miljøhovedstad 2019. Byggeplassen i Olav Vs gate og Klingenberggaten i Oslo var det første stedet prototypen av den elektriske 8-tonneren ZERON ZE85 ble satt i drift. Her er den sammen med en 17,5 tonns ZERON ZE160LC elektrisk gravemaskin. Oslo kommune har bestemt at alle deres byggeplasser skal være utslippsfrie innen 2025. Siden det er leveringstid på anleggsmaskiner vil dette i praksis bety at alle de som ønsker å levere masseforflytningstjenester til Oslo kommune må begynne å bestille utslippsfrie maskiner allerede nå.

Hvordan er en elektrisk gravemaskin sammenlignet med andre maskiner?

Det er mange meninger om utslippsfrie maskiner, men når det kommer til vedlikehold av maskinene er det ingen grunn til å velge bort de utslippsfrie løsningene. Generelt er nemlig maskinen svært lik en vanlig når det gjelder daglig vedlikehold. Vår teknisk sjef, Aksel Bonstad forklarer hvordan den elektriske gravemaskinen fungerer i forhold til en vanlig ZX85, se video under.

Lær mer om maskinen her:
ZERON ZE85US-6 Norsk
ZERON ZE85US-6 English

se video

Lær mer om maskinen her

ZERON ZE85US-6 English

Kundeerfaring:

PA Entreprenør AS har opparbeidet seg lang erfaring med utslippsfrie anleggsmaskiner allerede, og nå satser de videre på flere elektriske gravemaskiner.

PA Entreprenør AS - utslippsfrie anleggsmaskiner

«Vi er glade for at vi startet med dette tidlig her i firmaet for vi må planlegge et anleggsprosjekt på en helt annerledes måte. Erfaringen vi har bygd opp de 2 siste årene er svært viktig i det daglige. Det er også viktig å ha med de ansatte. Hele organisasjonen skal jo synes dette er gøy. Vi har blant annet for lengst byttet ut alle våre diesel-drevne varebiler med elektriske.»

Daglig leder Lars-Fredrik Moe-Helgesen

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search