PREMIUM USED – bruktmaskinprogram fra Hitachi

Hitachi lanserte i 2016 et nytt initiativ for bruktmaskiner. «Hitachi Premium Used» skal garantere en høykvalitetsmaskin med godkjent Hitachi-garanti.

Programmet gjelder Hitachi medium og store gravemaskiner med lavere timetall enn 5000 eller under fem år, samt minigravere med færre enn 3500 timer. Garantien gjelder også for alle ZW-serie hjullastere over 125HP. Maskinene dekkes av seks måneder/1500-timers drivlinje- og hydraulikkgaranti fra Hitachi. Alle Hitachi Premium Used-maskiner gjennomgår en streng inspeksjons- og oppussingsprosess.

Dette utføres av autoriserte Hitachi-forhandlere som kun bruker originale Hitachi deler og smøremidler. Planlagt oljeprøving er fullført, og vedlikeholdsposter er tilgjengelige via Global e-Service, Hitachis eksterne maskinovervåkingssystem. Maskinene lakkes om nødvendig, og undervogn og dekk er garantert å være under 50 % slitt. «Dette sikrer høy kvalitet på Hitachi Premium Used i hele Europa,» sier Espen Andersen, bruktansvarlig hos Nasta. «På tvers av landegrenser kan kunder dra nytte av de samme Premium Used-vilkårene, og vil bli støttet av den lokale autoriserte Hitachi-forhandleren». Av nye Hitachi solgt av Nasta er det allerede over 80 % som har serviceavtale. Dette er en stor fordel med tanke på Hitachi Premium Used. En kan faktisk si at Premium Used konseptet har dratt Nasta-standarden for bruktmaskiner ut til Europa. «Hitachi Premium Used» vil også være en fordel for norske kunder som kjøper import. «Kravene er satt av Hitachi til oss som forhandlere for å opprettholde god kvalitet i bruktparken», understreker Espen Andersen. «Kunder som importerer fra (eller jobber i) forskjellige land kan dra nytte av de samme Premium Used-vilkårene, og vil bli støttet av den lokale autoriserte Hitachi-forhandleren, uavhengig av hvor de befinner seg på kontinentet.»

Nasta ble den første forhandleren i Europa som fikk en bruktmaskin klassifisert som «Premium Used». Maskinen var en ZX210LC-5. Maskinen ble solgt som ny til maskinentreprenør Steinar Frorud i desember 2013. Beltegraveren ble byttet inn høsten 2016. «Maskinen var i god stand den», sier verksmester Ivar Ekenes hos Nasta. «Og for å nå kravene fra Hitachi var sertifisering og bytte av luftfilter det eneste vi trengte å gjøre». Historien om hvor bruktmaskinen har det nå og hvilken Norsk kunde som var den første med en Premium Used maskin her i Norge kan du lese i Nasta Nytt mai 2018.

Så hva er de 3 viktigste faktorene når man kjøper bruktmaskin?

– Vår bruktsjef Espen gir deg svaret:

1. Tenk tredjehåndsverdi.
2. Se etter et velfungerende ettermarked og servicesystem hos leverandøren.
3. Hold deg til det du trenger. Maskinen i fokus – ikke alt ekstrautstyret.

Er du på jakt etter bruktmaskin?
Ta kontakt med Espen eller søk i vårt bruktlager her

Siste innlegg

Skriv en kommentar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

Begynn å skrive og press Enter for å søke