PREMIUM USED – bruktmaskinprogram fra Hitachi

Hitachi lanserte i 2016 et nytt initiativ for bruktmaskiner. «Hitachi Premium Used» skal garantere en høykvalitetsmaskin med godkjent Hitachi-garanti.

Programmet gjelder Hitachi medium og store gravemaskiner med lavere timetall enn 5000 eller under fem år, samt minigravere med færre enn 3500 timer. Garantien gjelder også for alle ZW-serie hjullastere over 125HP. Maskinene dekkes av seks måneder/1500-timers drivlinje- og hydraulikkgaranti fra Hitachi. Alle Hitachi Premium Used-maskiner gjennomgår en streng inspeksjons- og oppussingsprosess.

Dette utføres av autoriserte Hitachi-forhandlere som kun bruker originale Hitachi deler og smøremidler. Planlagt oljeprøving er fullført, og vedlikeholdsposter er tilgjengelige via Global e-Service, Hitachis eksterne maskinovervåkingssystem. Maskinene lakkes om nødvendig, og undervogn og dekk er garantert å være under 50 % slitt. «Dette sikrer høy kvalitet på Hitachi Premium Used i hele Europa,» sier Espen Andersen, bruktansvarlig hos Nasta. «På tvers av landegrenser kan kunder dra nytte av de samme Premium Used-vilkårene, og vil bli støttet av den lokale autoriserte Hitachi-forhandleren». Av nye Hitachi solgt av Nasta er det allerede over 80 % som har serviceavtale. Dette er en stor fordel med tanke på Hitachi Premium Used. En kan faktisk si at Premium Used konseptet har dratt Nasta-standarden for bruktmaskiner ut til Europa. “Hitachi Premium Used” vil også være en fordel for norske kunder som kjøper import. «Kravene er satt av Hitachi til oss som forhandlere for å opprettholde god kvalitet i bruktparken», understreker Espen Andersen. «Kunder som importerer fra (eller jobber i) forskjellige land kan dra nytte av de samme Premium Used-vilkårene, og vil bli støttet av den lokale autoriserte Hitachi-forhandleren, uavhengig av hvor de befinner seg på kontinentet.»

Nasta ble den første forhandleren i Europa som fikk en bruktmaskin klassifisert som «Premium Used». Maskinen var en ZX210LC-5. Maskinen ble solgt som ny til maskinentreprenør Steinar Frorud i desember 2013. Beltegraveren ble byttet inn høsten 2016. «Maskinen var i god stand den», sier verksmester Ivar Ekenes hos Nasta. «Og for å nå kravene fra Hitachi var sertifisering og bytte av luftfilter det eneste vi trengte å gjøre». Historien om hvor bruktmaskinen har det nå og hvilken Norsk kunde som var den første med en Premium Used maskin her i Norge kan du lese i Nasta Nytt mai 2018.

Så hva er de 3 viktigste faktorene når man kjøper bruktmaskin?

– Vår bruktsjef Espen gir deg svaret:

1. Tenk tredjehåndsverdi.
2. Se etter et velfungerende ettermarked og servicesystem hos leverandøren.
3. Hold deg til det du trenger. Maskinen i fokus – ikke alt ekstrautstyret.

Er du på jakt etter bruktmaskin?
Ta kontakt med Espen eller søk i vårt bruktlager her

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search