Hitachi ZX85US-6 Toten Graveservice AS

Toten Graveservice med en av de første Hitachi ZX85US-6 levert i Europa!

Åtte-tonns gravemaskiner er populære i Norge, og Hitachi sin ZX85US-5 har vært bestselgeren til Nasta AS de siste årene. Da er det litt stas at Toten Graveservice AS er en av de første som får en Hitachi ZX85US-6 i Europa!

Den nye 6-serien av 8-tonnerne ble vist for første gang på Hitachi sin stand på Bauma i april 2019 – men da i USB versjon. Den norske favoritten, US-versjonen (ultra-short, og uten «kongebolt»), ble lansert av Nasta på MEFA i Stavanger for en måned siden. «En velfungerende og populær bestselger i det norske 8-tonns markedet som vil stå enda sterkere med de siste nyutviklede detaljene på plass», uttalte salgssjef Lars Engmark etter messedagene.

Men lenge før dette hadde Anders Østvold, daglig leder i Toten Graveservice, tegnet seg for en Hitachi ZX85US-6. Entreprenøren fra Toten har totalt 6 ansatte, og to Hitachi fra tidligere. Bedriften startet enkeltmannsforetak i 2015, og ble aksjeselskap i 2017.

«Vi valgte Hitachi første gang da Helge Myrhaug stilte opp i romjulen i 2016 for å fortelle om Hitachi ZX85US-5. Da vi både likte iveren til Nasta-selgeren og fikk tro på maskinen, så bestemte vi oss for å kjøpe den der og da! Og da vi tok den i bruk fikk vi bekreftet at maskinen både var innovativ og god å kjøre», smiler Anders.

«Vi er veldig positive til Nasta, og serviceinnstillingen deres gir oss alltid gode opplevelser. Vi liker også maskinovervåkingssystemet. Det fungerer utmerket, ikke minst fordi Nasta er dyktige til å følge opp, og varsler oss med telefon om det skulle dukke opp alvorlige feilkoder i loggen deres. Vi vil nok fortsette å handle Hitachi så lenge vi er fornøyd med servicen», avslutter Østvold.

Hitachi ZX85US-6 gir høy ytelse, stabilitet og komfort og maskinen er enkel å vedlikeholde. Den har en ny Euro 5-kompatibel motor som er utstyrt med EGR (for å redusere NOx-utslippene) og med dieselpartikkelfilter (for å redusere partikkelutslippene).

Det er maskinfører Svein Olav Moa Odden som har fått gleden av å kjøre den nye maskinen, som ble levert i slutten av mai.

«Jeg har dårlig erfaring med dieselpartikkelfilter fra andre merker, og var skeptisk til dette. Derfor var det veldig positivt at man faktisk ikke trenger å ta hensyn til brenningen på noen som helst måte når en kjører Hitachi», smiler Svein Olav.

Noe maskinselger Helge Myrhaug kan bekrefte: «brenning av filteret foregår nærmest uten at du som fører registrerer det. Du kan fortsette å jobbe som før, og du trenger ikke å stoppe arbeidet for å brenne. Du kan til og med skru av motoren under brenning, uten å risikere ødeleggelser – (opp til tre ganger før maskinen går i nødmodus vel og merke)».Common rail-systemet bidrar til optimal drift av den kraftige nye motoren på 42,4 kW.

Motoren harmonerer med det velkjente hydraulikksystemet fra Hitachi, som ikke bare reduserer utslippene, men også gir bedre drivstofføkonomi og lavere driftskostnader.

«Maskinen kan du enkelt sette til å koble seg ut etter x-antall minutter med tomgangskjøring, noe som vil bidra til å redusere drivstofforbruket betydelig», påpeker Myrhaug.

Gravemaskinen gikk rett i arbeid med oppsett av støttemur og planering av en smal gårdsplass i Holmenkollen.

«Det er trange forhold her, og det er vel ikke mer enn drøye 10 centimeter klaring fra husveggen. Da er det supert at korthekkeren er enkel å manøvrere. Gode spaker gjør også at jeg føler at jeg har full kontroll! Til å være en korthekk er hytta komfortabel og romslig. Og så er det alltid gøy med splitter ny maskin!», avslutter Odden.

 Vil du vite mer om Hitachi ZX85US-6?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en beltegraver?
Følg oss i sosiale medier

se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search