Bell B45E 4x4 Franzefoss Minerals

«Jeg er spesielt fornøyd med
dieselforbruk og tonnasje
kjørt på knuser.»

Bell B45E 4x4 Franzefoss Minerals
Bell B45E 4x4 Franzefoss Minerals
Bell B45E 4x4 Franzefoss Minerals

Franzefoss Minerals — med rammestyrt tipptruck!

Rammestyrte dumpere fra Bell er kjent for å være brukervennlige – men også svært driftssikre. I fjor lanserte Bell Equipment sin B45E dumper modell med 4×4.

«Vi har valgt å kalle denne maskinen en rammestyrt tipptruck» sier produktsjef Ole Kristian Skauan hos Nasta. «Kombinasjonen med fire hjulstrekk, to akslinger og stor nyttelast gjør at vi mener den egner seg for mange ulike kunder».

En kunde som har valgt å gå for firehjulstrekks-løsningen fra Bell er Franzefoss Minerals AS. Ved deres anlegg i Hole i Bøverbru er B45E i produksjon daglig med å fylle knuser med masse. Uttaket i Hole skjer i dagbrudd. Kalksteinen fra denne rene forekomsten benyttes til vassdragskalking og kalkfiller til ulike industriapplikasjoner.

Anlegget i Hole leverer også pukkprodukter til lokale kunder i anleggsbransjen. Stedet ble etablert tilbake i 1940 som Hole Kalkverk, et kalkbrenneri som produserte murkalk. Siden 1980 har anlegget utviklet seg til en spesialisert kalkfillerprodusent og lokal pukkleverandør. Den lyse Holekalken er etterspurt hos flere mørtelprodusenter.

Denne dagen er det Petter Unneberg som sitter bak rattet på B45´n. «Jeg er veldig fornøyd med motor og drivverk. Jeg liker godt at den bremser selv og at det er smidig å skifte fartsretning uten å bruke bremsen. Tipp-assist funksjonen når jeg kommer til tippbjelken er også utrolig bra».

Driftssjefen på anlegget, Hans Martin Slåtsveen bekrefter «Vi er veldig fornøyd med dumperen. Sjåførene også er veldig fornøyd med komforten – og det er hyggelig». I fjor ble avgjørelsen tatt om å investere i en ny B45E 4×4. Maskinen ble levert i slutten av oktober 2019.

Driftssjefen selv er fortsatt svært fornøyd med valget av dumper:

«Spesielt er jeg fornøyd med drivstofforbruket og antall tonn kjørt på knuser».

For å holde seg orientert om driftsdataene bruker han Fleetm@tic maskinovervåkingssystemet fra Bell.

Med systemet har man enkelt tilgang til alle driftsdataene på dumperen. Her ser man ståtid med og uten lass, alarmer, drivstofforbruk og all annen driftsdata som kan være med å forbedre produktiviteten til et slikt anlegg ytterligere. Bell Equipment har som motto å være best når det gjelder kostnad per tonn – og det er dette fokuset som kan utgjøre store gevinster over tid.

«I tillegg til de lave driftskostnadene du har med dumpere fra Bell Equipment. Er denne modellen enda mer spesiell» smiler Skauan; «De største fordelene kontra en tradisjonell tipptruck, er kombinasjonen smidighet og firehjulstrekk».

Bell sine rammestyrte dumpere er kjent for å være meget brukervennlige men også driftssikre. Dette er en av de mest solgte dumpermerkene i hele verden. Med en rammestyrt dumper fra Bell Equipment er du sikret god kvalitet og høy driftssikkerhet uansett.

Du kan lese mer om Bell B45E 4×4 her:
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en Bell?
Følg oss i sosiale medier

Se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search