Hitachi zx490lch-6 Stena Recycling maskinfører

Veldig stabil og god!
Her har jeg kontroll hele tiden!

Hitachi zx490lch-6 Stena Recycling
Hitachi zx490lch-6 Stena Recycling driftsleder

«Nasta har vært
en god opplevelse!»

Hitachi zx490lch-6 Stena Recycling

Sikkert og stabilt hos Stena Recycling avdeling Kristiansand!

Stena Recycling AS filial Kristiansand er områdets ledende avfalls- og gjenvinningsanlegg innen våre fraksjoner. Firmaet er lokalisert i kort avstand til Kristiansand sentrum og holder til på Andøya Industripark med sjø, kai og tørrdokk som nærmeste nabo. Vi møter maskinfører og driftsleder sammen med en tøff Hitachi ZX490LCH-6.

Selskapet er spesialister på avfall og gjenvinning slik som jern / skrapjern, metaller, elektrisk og elektronisk avfall (EE-avfall), batterier og farlig avfall. Filialen på Sørlandet er regionens største aktør innen disse avfallstypene.

Bedriften kan håndtere alt fra mindre kolli som kommer inn som stykkgods, til større kolli som kommer inn med spesialtransport. Det er også moduler på flere hundre tonn som kommer inn sjøveien og som blir levert rett inn på området.

Det er full aktivitet på området når vi tar turen til Stena Recycling. Mange maskiner er i sving, og de totalt 23 ansatte ved avdelingen har mye å gjøre. En av disse er maskinoperatør Joachim Premak. Han opererer saksa og klipper jern. Maskinen, som er en Hitachi ZX490LCH-6, grovsorterer lassene som kommer inn og klipper slik at jernet er innenfor de gitte størrelseskravene.

Joachim er også verneombud på området og trives svært godt:

«Det er en spennende og risikabel jobb, med mange utfordringer. Det er jo mye man skal passe på her. Vi tar sikkerheten veldig på alvor og systemene våre fungerer meget godt. Det er jo mange farer forbundet med bruk av denne saksen. Man skal ikke klippe feil. Når vi klipper er vi nøye med å blant annet bruke skytematter – for her er det store krefter i sving. Spruten kan fort gå gjennom vegg hvis man ikke passer på!» 

Selve saksen veier omtrent ti tonn og den får selv en Hitachi ZX490LCH-6 på opprinnelig 52 tonn til å se liten ut. Så hva tenker maskinføreren om selve maskinen?

«Maskinen er veldig god å kjøre og jeg trives veldig godt. Størrelsen er helt perfekt. Den er veldig stabil og god selv med en så stor saks» smiler Joachim. «Det har heller aldri vært noe galt med maskinen, men hvis det først er noe – så er Nasta her med en gang og får det fikset».

Driftsleder Finn-Arild Johannssen, som også har jobbet hos Stena Recycling i 2 år, nikker samtykkende:

«Vi har serviceavtale på maskinen. Det har fungert veldig bra. Maskinen er jo i realiteten en stor saks som vi trenger for å levere materiell innenfor gitte dimensjoner. Det kan være veldig store ting. Både fra olje- og annen industri. Maskinen går derfor hovedsakelig i jern, men også i noe annet materiale. Det er tøff bruk og vi trenger driftssikre maskiner for å sikre kontinuerlig drift. Nasta har vært en god opplevelse for oss» avslutter driftslederen.

Vil du vite mer om Hitachi ZX490LCH-6?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en beltegraver?
Følg oss i sosiale medier

se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search