Maskinfører Tor Gunnar – kjører elektrisk ZE85 hos Aco Anlegg AS

«Jeg merker ikke noe forskjell,
på hverken hydraulikk eller kraften»

Tor Gunnar - Maskinfører hos ACO Anlegg AS

Hitachi Zeron ZE85 Aco Anlegg AS
Hitachi Zeron ZE85 Aco Anlegg AS
Maskinfører Tor Gunnar – kjører elektrisk ZE85 hos Aco Anlegg AS
Hitachi Zeron ZE85 Aco Anlegg AS
Hitachi Zeron ZE85 Aco Anlegg AS

Den er jo lik en dieseldreven 8-tonner!

Maskinfører Tor Gunnar – kjører elektrisk ZE85.

I fjor besøkte vi ACO Anlegg AS i Ålesund. Da var vi på besøk hos lærlingen Hanne Nastad som kjørte Hitachi maskin med boretårn. Denne gang er vi tilbake for å snakke med en annen ung mann i firmaet, Tor Gunnar Gjelsten.

Firmaet har nemlig ikke bare søkelys på lærlinger. Det har også en sterk miljøprofil. Og på deres hjemmesider har daglig leder, Tarjei Rødset, kommet med følgende uttalelse: «Vår bærekraftstrategi ligger til grunn ved løpende oppgradering av maskinparken, og med vårt siste tilskudd tar vi enda et steg i arbeidet med å bidra til et grønnere samfunn.

Alt vi gjør henger sammen og bygger opp under strategien vår om å være en bærekraftig bedrift. Vi er alltid på søken etter bedre måter å gjøre jobben på – bedre for ansatte og kunder, og bedre for miljøet!» Dette siste tilskuddet som han henviser til er en elektrisk 8-tonner, en ZE85, fra Nasta.

Vi møter Gjelsten, på Emblem i Markastien, hvor ACO anlegg AS har grunnarbeider for ny skole og idrettshall. 22-åringen er egentlig utdannet yrkessjåfør, men nå er han maskinfører. Maskinføreren begynte i ACO i september og trives veldig godt.

«Jeg orket ikke å sitte stille i bil lenger — heller kjøre maskin, og ha det variert vet du, må ut og bevege meg!».

Når vi er på besøk, er Zeron maskinen utenfor for å fjerne snørester. Men planen er nå at maskinen skal planere og fylle opp, og etter hvert skal den inn i den store hallen for å fortsette arbeidet der. Vi er selvfølgelig spent på hva Tor Gunnar tenker om å kjøre en Zeron maskin.

«Ja – nå kjører jeg altså en elektrisk Hitachi ZE85. Jeg er veldig positivt overrasket rett og slett! Elektriske gravemaskiner er jo folk jevnt over ganske negative til. Men alt til sin bruk selvfølgelig. Men driftsmessig er den jo lik en dieseldreven 8-tonner. Men man må jo ta hensyn til strømmen da, og blir tvunget til å ta lunsj liksom, men det er jo helt greit. Tidligere har jeg kjørt litt Hitachi. Blant annet kjører jeg også en dieseldreven Hitachi 8-tonner. Selv om denne er elektrisk, så merker jeg jo ikke noe forskjell, på hverken hydraulikk eller kraften» smiler unggutten.

På området møter vi også eier og driftsleder Joakim Aure. «For oss er det viktig å ha en ny maskinpark og at det funker. Vi har jo allerede en del Hitachi maskiner i parken i dag, men dette er altså vår første utslippsfrie anleggsmaskin». Maskinen ble levert i slutten av januar. Den har allerede fullført et prosjekt med å reetablere bunnledning og gulv inne i produksjonsanlegget til Severin Tranvåg på Fiskerstrand.

Joakim var også, i likhet med Tor Gunnar, positiv til nyinvesteringen, men innrømmer at det jo var knyttet litt spenning til den. «Jeg var veldig spent på første jobben den hadde. Men det gikk fint. Man må jo høste erfaringer. Vi har jo sett at det blir fler og fler krav. Nå håper vi på at vi er rustet for den dagen når kommunen virkelig bestemmer seg for å satse utslippsfritt. Så nå er vi klare, så får vi se hvordan det går. Så får vi håpe at vi stiller sterkt ved neste anbud!» avslutter han med et smil.

Lyst til å vite mer om elektriske anleggsmaskiner?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en anleggsmaskin? 
Følg oss i sosiale medier

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search