maskinfører havard heggvik ved hitra bergverk as

«Den har virka utrolig godt i over 11 000 timer!
Det har vel egentlig ikke vært et feilslag på han»

Håvard Heggvik, maskinfører

Driftssikker hjullaster med over 11 000 timer på telleren uten feilskjær

Bli med til Hitra Bergverk AS

Håvard Heggvik er per dags dato den eneste faste ansatte i Hitra Bergverk AS. Firmaet startet i 1974 og ble kjøpt opp av KN Entreprenør tilbake i 2013. Håvard selv begynte i bransjen i 1986. Han startet i KN Entreprenør AS for 14 år siden, men i de siste 14 årene har han jobbet i firmaet Hitra Bergverk AS.

«Det er rart med det, jeg var jo 18 da jeg startet og nå er jeg 55.Det har skjedd enormt mye i denne bransjen ja! Jeg trives så godt – og har ikke angret en eneste dag! Det var helt tilfeldig at jeg havnet i anlegg, for jeg skulle jo egentlig bli bonde. Men så ble jeg kontaktet og forespurt om jeg ville kjøre dumper. Og da var det gjort» smiler maskinføreren.

«Jeg trives utrolig godt her i firmaet. Jeg har gode lønnsbetingelser. Har arbeidsbil. Og så er det mye trivelige folk her. Dessuten så synes jeg dette med knusing er jækli interessant. Jeg trives så godt, så jeg kunne ikke tenkt meg å jobbe med noe annet. Så jeg har ikke angret en dag».

Hjullasteren på området er en svært så driftsikker hjullaster modell. ZW310-5 lasteren i bergverket er fra 2015, og har nå godt over 11 500 timer på telleren. Håvard selv har en god del timer bak rattet på den: «Akkurat nå kjører jeg mest graver. Jeg har blant annet kjørt Hitachi ZX520 i et par år, men nå som den er flytta til Frøya – så kjører jeg både graver og hjullaster her».

«Hjullasteren er jeg godt kjent med ja. Hitachi har jeg kjørt mye. De er jo en vanvittig driftssikker hjullaster da. Her´en har gått utrolig godt. Det har egentlig ikke vorri et feilslag på´n!»

«Den har gått utrolig bra. Jeg kan ikke huske at vi har skiftet hverken starter eller dynamo eller noe som helst. Jeg hører jo Kevin (daglig leder i KN Entreprenør AS) sier det også at det er jo ingen maskiner det er så lite reparasjoner som på Hitachi».

Maskinføreren liker å kjøre hjullaster, men setter pris på variasjonen med å bytte mellom graver og laster. Men han er klar på at førerkomforten på den eldre modellen, ikke kan måles med de nyere modellene. «Jeg er nok ikke så kravstort nei. Men jeg vil nok tro at det har skjedd mye på den nye serien med hjullastere hos Hitachi ja. Det er jo utrolig viktig for en hjullastersjåfør at førerkomforten er på plass. Det betyr nok mer for en hjullastersjåfør enn for en gravemaskinfører. Du sitter jo tross alt og kjører konstant i en laster».

Tor Andre Pedersen Wilsgård, som også arbeider i pukkverket, har kjørt lasteren en god del. Han har lite erfaring med Hitachi fra før, men innrømmer at han er imponert over lasteren: «Jeg har kjørt svært mange ulike lastere og jeg må si at denne imponerer meg! Jeg synes maskina er ganske sprek På ulent terreng, slik som her, synes jeg komforten er veldig god og det er jevn flyt. Du slipper liksom å bli slengt rundt i hytta når du kjører» avslutter Wilsgård med et smil før han hopper opp i hytta og starter ny lasting i bergverket.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search