NF Maskin AS utvider maskinparken med en splitter ny ZX135US-7

Vil ikke være den vanlige maskinen borti gata.

“Do you feel lucky… punk?” står det på Engcon tilten på nymaskina hos NF Maskin i Brummundal. Maskinen er dessuten smakfullt dekorert ton-i-ton med selveste Clint Eastwood på venstre siden. Og gutta i firmaet føler seg kanskje heldige som får drive med det de liker best – nemlig graving og maskiner. Daglig leder, Øystein Flaten, var faktisk opprinnelig snekker. «Men nå har jeg vel kjørt maskin siden 2017. Jeg fant rett og slett at ting som durer er mye artigere» smiler han. Et par år senere slo han seg sammen med sin «partner in crime» og medeier, Thore Andre Nordholm,

Nytt navn

«Det var vel tilbake i 2019, at vi bestemte oss for å slå vi oss sammen. Øystein hadde lenger fartstid og mer erfaring med graving – men jeg ble med som en potet» sier Thore Andre. Firmaet het da NF Solution, men nå har gutta funnet ut at det er maskin som gjelder og endrer derfor navnet til NF Maskin AS. «Til å begynne med skulle det ikke bare være maskiner, men nå er det stort sett dette vi driver med».

I Østgårdsvegen i Brumundalen er de i ferd med å restaurere ny vei med masseutbytte og ny fresasfalt. Øystein Flaten er daglig leder, og kjører fast den nye Hitachi ZX135US-7 maskinen. Thore Andre sitter som regel i deres Hitachi ZX85US-6. Men på nettopp denne jobben er Nordholm plassert i firmaets traktor – en Valtra 213 – black edition.

«Det er mye nytt og fint utstyr her ja – det er morsomt å dra på jobb når man kan sette seg inn i slike maskiner» smiler Nordholm, og tillegger: «8-tonneren er jeg også superfornøyd med. Den er sterk og smidig, og kan gjøre det meste egentlig».

Første møtet med Nasta

Og det var nettopp denne, ZX85US-6 maskinen, som startet deres samarbeid med Nasta. «Det hele var nok ganske tilfeldig egentlig» smiler daglig leder Øystein. «Det var selgeren deres som kom med maskinen på døra med 8-tonner og han var den eneste som leverte av de vi spurte. Dessuten var den 8-tonneren overlegen i forhold til de andre vi etter hvert prøvde» tillegger Flaten. «Så investerte vi i en Hitachi ZX65USB-6 like etterpå. Og nå altså en Zx135US-7. Alle Hitachi – når en først har begynt er det jo bare å fortsette!».

Vi lurer selvfølgelig på om deleieren er enig i resonnementet: «Hvorfor bare Hitachi? Jo – Godt spørsmål. Vi har jo prøvd litt forskjellig, når vi har leid maskiner for eksempel. Men Øystein har jo god erfaring med Hitachi og jeg er så fornøyd at jeg ikke har hatt så stort behov for å bytte merke» ler Nordholm.

Satser videre

I dag er det altså tre Hitachi-maskiner i parken hos entreprenøren i Brumundalen. I tillegg til å utvide maskinparken har de også fått med en tredjemann med på laget. «Vi hadde vel egentlig tenkt å bare være oss to, men så var det ofte behov for en til på enkelte jobber, og da passet det fint å ansette en man til. Det fungerer veldig fint. Nå kjører han vår ZX65USB-6 og det gjør oss veldig fleksible» presiserer Thor Andre.

Alle tre maskinene har serviceavtale hos Nasta og det er maskineierne veldig fornøyde med: «Det fungerer veldig fint og er også lettvint. Det er jo litt med tanke på driftssikkerhet. Vi er avhengig av at ting funker her. Så vet vi jo at Nasta kan hjelpe oss dersom det er noe. Servicemekaniker Arne Kristian Dæhli (Nasta) er veldig løsningsorientert og pleier å vri og vende på timeplanen sin for å kunne dukke opp når vi ønsker. Og som regel vet han hva som er galt – så det hele fungerer veldig godt» nikker Nordholm.

God plass og mye utstyr

«Det har jo vært en utfordrende tid. Vi hadde jo først Covid-perioden og nå er det jo finanskrise omtrent nå. Men vi har jo trua vi – det må vi jo når vi kjøper en sånn en» smiler Nordholm og nikker mot deres siste maskininvestering, den nye ZX135US-7.

Til tross for krevende tider, var ingen av dem i tvil om at den nye ZX135US-7 maskinen har vært en god investering. «Behovet økte og vi så at vi noen ganger hadde behov for en større maskin. Vi leide jo ofte en større maskin så da kunne vi jo likegodt kjøpe en» presiserer Øystein. «Korthekk er helt nydelig – den er jo så og si like smidig som en 8-tonner denne. Jeg må si at jeg liker spesielt plassen i hytta – spesielt jeg som er 2 meter lang. Det er deilig å kunne strekke ut bena. Hytta liker jeg skikkelig godt. Det er god komfort, det er stille og dessuten er sittestillingen skikkelig god!».

Og det er i tillegg til stilig dekor også en del ulike lystilbehør på maskinen. Det har daglig leder en helt klar filosofi bak: «Jeg tenkte at når vi først skal bestille ny maskin, så plukket jeg rett og slett det jeg hadde lyst på! Både med tanke på lys og lignende. Jeg synes jo det er gøy å skille seg ut, ikke bare være en av de vanlige maskinene som står bort i gata. Det ble mye lys- men jeg synes ikke det er for mye. Nå er det jo mørkt både på morgenen og på ettermiddagen – og da er det jo kjekt med mye lys» smiler han før han hopper tilbake inn i graveren med et stort smil om munnen.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search