Steinservice as

«490´n er veldig god på komfort
– det er en veldig støysvak og fin hytte
– og det setter jeg pris på!»

Pigging med driftssikker stormaskin!

Kristian Torp daglig leder Steinservice AS og har nylig kjøpt sin Hitachi nummer seks. Maskinen, en ZX490LCH-6, er i full gang med å pigge kystsikringsstein for eksport for Norsk Stein. Vi møter Kristian Torp en kjølig høstdag i bruddet til Lundhs i Tvedalen utenfor Larvik.

«Hitachi er kvalitet» konstaterer Torp. Og han bør vite hva han prater om. «Tidligere hadde jeg en Hitachi ZX460 – som rundet 15 000 timer før jeg solgte den. I en periode gikk den fra 6.00 til 22.00 hver dag uten stans», smiler maskineieren.

Men Kristian er ikke bare maskineier – men også maskinfører og vi kommer ikke utenom å snakke om førerkomfort:

«490´n er veldig god på komfort – det er en veldig støysvak og fin hytte – og det setter jeg pris på!».

Den drøyt 50 tonns tunge maskinen fra Hitachi er kjent for sin driftssikkerhet, samt for en svært god produktivitet. Den bygger på fire tiårs erfaring med produksjon av mekaniske og hydrauliske gravemaskiner og er utviklet for å takle de mest krevende arbeidsmiljøer. Det er ingen tvil om at denne jobben med pigging av kyststein i brudd er krevende for både maskin og maskinfører. På maskinen sitter en AT45 AT hydraulisk hammer – fra den store hammerserien produsert av MSB – fra 25 til 120 tonn. Hammeren slår med 13 00 joule og har beka-max smøring.

«Siden jeg kjører 90 % av tida med hammer – og det er pigging jeg lever av – så er det veldig viktig for meg å ha et godt servicenett på hammeren. Jeg veldig fornøyd med Nasta og jeg har ikke blitt skuffet enda!» avslutter Torp.

 Vil du vite mer om Hitachi ZX490LCH-6?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en beltegraver?
Følg oss i sosiale medier

se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search