Arve hos Vidar Omdal AS har fått ny hjulgraver ZX175W-7

Når sjefen synes det er dualigt jillt at du får ny maskin.

Maskinselger Bjarne Bøe hos Nasta, har tatt turen til maskinentreprenør Vidar Omdal i Sandnes. Her har det nemlig nettopp rullet inn en ny Hitachi hjulgraver på anlegget deres på Hoveveien. Her legges nytt VA-anlegg. Den nye ZX175W-7 maskinen erstatter deres tidligere ZX140W-5.

«Nå gikk vi jo opp et hakk i fra sist gang, men det var absolutt en god investering. Den orker mye mer enn den forrige» smiler daglig leder Vidar Omdal til maskinselger Bøe. Vidar Omdal har lang erfaring i bransjen. Firmaet Vidar Omdal Maskin ble etablert i 1985. På egne nettsider beskriver de seg selv som «en liten, men allsidig entreprenør i Sandnes i Rogaland. Og denne lille, men allsidig bedriften ledes altså av Vidar Omdal».

Flere Hitachi maskiner

Det er langt i fra den første Hitachi maskinen som har beltet eller rullet inn i parken hos Vidar Omdal. «Vi har jo kjøpt mange maskiner opp igjennom og de fleste har jeg kjøpt av Bjarne». Likevel synes sjefen i firmaet at det denne gang var ekstra hyggelig at maskinfører Arve Ingvaldsen som fikk ny maskin denne gang: «Det er jo mange ting som spiller inn når man kjøper ny maskin, men folka er kanskje nummer en. At de blir fornøyde og at de er med på å bestemme i prosessen» presiserer Vidar.

Og det virker som om maskinføreren selv er godt fornøyd med den nye maskinen, både med hensyn til størrelse og modell: «Jeg har kjørt alt mulig, 8-tonner, beltegravere og diverse maskiner i ulike merker. Jeg kjørte den der også i en 4-5 år blant annet» smiler Ingvaldsen og peker bort mot en eldre ZX225USLC-5 modell som står lenger bort på plassen. Denne maskinen er forresten favorittmaskinen til Vidar, sjefen sjøl, og nå er det stort sett han som sitter i denne.

Allsidighet på hjul

Siste maskinen til Arve var derimot på hjul. Hitachi ZX140W-5 maskinen, er nå altså byttet ut i en serie 7 maskin. «Jeg trives nå veldig godt i hjulgravere. Jeg får være med overalt. Her går det jo i alt mulig. Størrelsen liker jeg veldig godt. Det er etter min mening den perfekte størrelse for en slik jobb. Det er greit å få noe som er såpass stort at du kan gjøre større jobber, men samtidig er den liten og snerten og går inn på de trange plassene».

«Det å kjøre hjulgraver er jo en helt annen type jobb» skyter sjefen inn. «Men Arve har virkelig full kontroll her. Når alle spør om ting så svarer vi bare: Spør Arve. Han har jo pallegafler og klyper ikke sant, så er det noe – så er han plutselig der og ordner opp» skryter sjefen.

Jillt med nytt utstyr

Omdal har en klar filosofi for hva han vektlegger ved kjøp av maskiner: «Nummer en er folka som sagt, de som skal kjøre. Dessuten betyr Bjarne mye, Haugsland (ettermarkedet i Rogaland) betyr for all del mye og så er det jo rett og slett gode maskiner» presiserer han. «Det er kvalitet. En god maskin med god komfort for de som sitter inni. Så ser man jo på plassen her også at maskinen og det utstyret han har, sikrer jo arbeidsplassen vår også. Det er jo bra å ha skikkelig utstyr. Til slutt er det jo dualigt jillt å ha nytt utstyr da for å si det sånn».

Det er ingen tvil om at denne daglige lederen bryr seg om ved og vell for sine ansatte. Og at maskinvalgene opp gjennom har vært ganske bevisste opp gjennom: «Vi har kjøpt så mange og de fleste har jeg som sagt kjøpt av Bjarne. Jeg vet liksom hvem han er og hvor jeg skal gå. Ikke alltid han er den rimeligste, men jeg pleier å si at hvis du skal sette opp en steinmur, så kan man sette opp en billig steinmur og irriterer deg over den i mange år etterpå. Her er det noe av det samme. Du investerer i noe fint som koster, men til gjengjeld har du noe å glede deg over i de neste årene i stedet. Slik er det med maskiner også. Som sagt den andre var vi veldig fornøyd med – så da håper jeg jo at vi blir like fornøyde med denne» nikker Vidar før han hopper tilbake i sin ZX225USLC-5.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search