Hitachi ZX490LCH-7 og Dobloug Entreprenør as

«Her har jeg fått
alt jeg vil ha!»

Hitachi ZX490LCH-7 og Dobloug Entreprenør as
Hitachi ZX490LCH-7 og Dobloug Entreprenør as

Maskin nummer to i serie 7 til Dobloug Entreprenør AS ble den første i Europa!

Dobloug Entreprenør AS på Hamar mottok nemlig sin nye Hitachi ZX490LCH-7 i strålende solskinn. Fra før har entreprenøren nettopp mottatt en ZX350-7. Dette ble deres maskin nummer to i den nye serie 7 serien fra Hitachi. Men denne siste 52-tonneren ble også den første graveren av sitt slag som leveres i Europa. Dermed kan entreprenøren på Hamar smykke seg med Europas første ZX490-7 maskin!

Transporten av ZX490-7´n gikk fra Nasta i Larvik rett ut på prosjektet deres i Vognvegen på Hamar siste uken i august. Det var maskinfører Tor Erik Knutsen som selv beltet av nymaskinen når den endelig ankom anlegget. Knutsen har jobbet hos Dobloug Entreprenør AS i to år.

«Vi får være med i hele prosessen her i firmaet – og her har jeg fått alt jeg vil ha!»smiler maskinføreren.

Maskinføreren valgte maskinen rett og slett ut fra bilder denne gang. Han hadde faktisk ikke sett en serie 7 maskin i «real-life» før han fikk den levert.

Knutsen har lang erfaring med store maskiner. Han hadde tidligere en ZX470-5, men maskinen måtte byttes på grunn av miljøkravene på anlegget. Dermed fikk han også erfaring med Hitachi ZX490-6 som kom inn som leiemaskin i mai måned i påvente av den nye serie 7 maskinen. Så grunnlaget for å sammenligne de ulike seriene bør være godt. Det var et stort smil og se etter en kort prøvetur i den nye serie 7 maskinen:

«Her har jeg fått alt jeg vil ha faktisk. Førsteinntrykket er veldig bra! Den største forskjellen er inne i hytta. Nå er det mer tilrettelagt for sjåføren. Og det er blitt veldig god plass. Jeg er nesten to meter og nå kan jeg faktisk ikke ha setet helt bakover hvis jeg skal rekke frem til pedalene. Og det er vel første gang jeg har opplevd. Så nå har jeg god plass» smiler Knutsen.

Dessuten er endring i støynivået merkbart: «Inne i hytta hørte jeg heller nesten ingenting når jeg beltet med døren igjen!»

Kai Ronny Løvtjernet, maskinselger hos Nasta AS, nikker bekreftende: «Både eksternt og internt er det gjort mye med hensyn til lydisolering. Det er veldig gøy å se at Hitachi har nesten endret på alt vi maskinselgerne ba om fra forrige serie – slik som servicevennlighet, filterplassering, støy og plassering av knapper. Så de har vært veldig lydhøre ovenfor våre ønsker her i Norge – så dette er blitt veldig bra!».

«En annen ting er, når jeg sammenligner serie 6 med denne, er at jeg føler den er mer kompakt. Det kan godt være fordi motorkassen er høyere – men følelsen er veldig god. Jeg kan jo ikke være annet enn fornøyd!» smiler maskinføreren før han kjapt hopper opp i sin nye arbeidsplass for å teste utstyret videre.

 Vil du vite mer om Hitachi ZX490 serie 7?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en beltegraver?
Følg oss i sosiale medier

se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search