Hellenes Maskin AS Aleksander Hellenes

«Veldig bra!
Det fungerer og starter hver
eneste gang man setter seg inn!»

Hellenes Maskin AS

Med en hendig kompaktlaster fungerer det hos Hellenes Maskin AS. 

Alexander Hellenes er daglig leder og gründeren bak firmaet Hellenes Maskin AS som startet opp i februar 2019. Da fikk han med seg både pappa Kjell Arild og mamma Anne Britt. Det var viktig for dem å ha riktig anleggsutstyr fra starten, så anleggsmaskiner og utstyr ble levert av Nasta. Første maskinen i parken var en Hitachi ZX85US-5,  kort tid etter kjøpte de sin første kompaktlaster en Hitachi ZW75-6.

Store deler av arbeidsmengden består av fibergraving til privat og offentlig sektor. Til denne jobben har Hellenes Maskin to minigravere Hitachi ZX26U-6, samt en Hitachi åttetonner. Dessuten har entreprenøren et stort utvalg av utstyr, som blant annet Weber vibroplater, det kan du lese mer om i denne artikkelen.

Om vinteren derimot, når det er snø og is, er det brøyting og grusing som gjelder. Entreprenøren har ansvar for det store industrielle området på Herøya i Porsgrunn, samt vei og gangstier rundt i området. Vi tar turen en kald vinterdag, etter en uke med godt snøvær.

Til vinterarbeidet bruker nemlig Hellenes Maskin AS Hitachi kompaktlastere, nærmere bestemt to ZW75-6 . Her har også entreprenøren et fullspekket og variert utvalg av strø- og brøyteutstyr: Klappvingskuffe, skjær og strøkasser. Lasterne er fra kompaktserien til Hitachi og har vært en populær maskin helt fra de ble lansert på det europeiske markedet for drøyt ti år siden.

Hellenes Maskin kjøpte sin første kompaktlaster i 2019 og med økt behov kom det en ny i 2020.

«Det ble denne tonnasjen på grunn av størrelsen. Det er gode lastere. De er liksom ikke så store, men svært hendige på gangstier og småveier, samt på de andre trange stedene vi brøyter. Da passer disse godt. De er oversiktlige og fungerer veldig bra. Dessuten er det fint at alle ansatte kan kjøre dem» smiler entreprenøren.

Nå består firmaet av totalt 10 ansatte og entreprenøren har planer om å vokse videre. Alle de ansatte har varierte oppgaver. En av dem er Chanita Ingmarsson, hun er både kontormedarbeider og grunnarbeider. Og hun kjører laster:

«De er enkle å bruke, ikke vanskelige i det hele tatt!» smiler Chanita.

Alexander nikker samtykkende; «Hitachi har veldig bra maskiner. Det er maskiner som starter hver gang man setter seg inn. Kompaktlasterne har bra dekk, de har god høyde, bra demping foran og de er fine på hydraulikken. Jeg har serviceavtale på maskinene og det fungerer veldig bra. Nasta kommer innom, de har kontroll på maskinene. Nasta ser hvor maskinene befinner seg, og jeg slipper jeg å ta jobben selv!» avslutter Alexander.

Vil du vite mer om Hitachi ZW75-6 ?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en kompaktlaster?
Følg oss i sosiale medier

se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search